Welkom op mijn weblog. Ik zal mij hier gaan voorstellen en omschrijven.

Zoals je hebt kunnen lezen, heet ik Agnes, nickname Agnes Cattie. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar aan het HBO, waar ik een sociale opleiding volg. Met mijn ervaring en kennis in het werkveld in de psychiatrie, wil ik anderen helpen en het stigma rond psychiatrische stoornissen doorbreken.

Ik schrijf al heel lang, al vanaf dat ik kon schrijven. Het begon als een manier om mijn gedachten en fantasie kwijt te kunnen. Ik vond het geweldig om verhalen te schrijven en mij te verdiepen in die nog onbekende fantasiewereld, die zich in mijn hoofd afspeelde. Ik creëerde avonturen en hoofdrolspelers. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik minder tijd om deze verhalen vorm te geven. Ik heb nog wel meerdere keren geprobeerd om een boek te schrijven tijdens NaNoWriMo, de nationale boeken schrijversmaand, die in november plaatsvindt. Dit mislukte echter door schooldrukte. Gedurende mijn studie op het HBO begon het schrijven toch weer te kriebelen. Ik heb in deze periode meerdere pogingen gedaan om een weblog te beginnen. Ook dit mislukte.

Maar na veel nadenken, heb ik dan toch besloten om weer een weblog te beginnen! Dit keer met een doordacht doel, namelijk om mensen te inspireren en hen iets te leren, en/of iets mee te geven. Daarnaast heb ik nog persoonlijke doelen. Mijn schrijfvaardigheden verbeteren, mij meer bewust in het leven laten staan door middel van het uitvoeren van mijn hobby’s en mij meer bezighouden met de zaken die mij interesseren.

De onderwerpen zullen gaan over alles wat met gezondheid te maken heeft, zoals sporten, psychische problematieken, of eten; over vrije tijd, waaronder mijn hobby’s: hardlopen, muziek, knutselen, of wandelen en tot slot zal deze weblog gaan over alles wat met de wereld te maken heeft: de natuur, oorlog, armoede, etc.

Waarom deze onderwerpen? Ten eerste houd ik van de natuur. Ik vind het heerlijk om erin te hardlopen of te wandelen en vind het uitermate belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het behoud van de natuur. Daarnaast vind ik onderwerpen belangrijk die met de wereld te maken hebben, omdat dat gaat over de planeet waarop wij leven, de medemens met wie we rekening dienen te houden en het voedsel waar wij van moeten leven. Dan de aandacht omtrent gezondheid, met name de psychische gezondheid. Dit vanuit mijn vakgebied, maar ook uit persoonlijke interesse en om het stigma te doorbreken. En tot slot mijn hobby’s, wat ik geweldig vind om uit te voeren!

Veel lees plezier 🙂

Liefs,

Agnes

Advertenties